Ratiocomm
Veilige trombosezorg.

In Nederland sterven elke maand zeker 20 ziekenhuispatiënten door medische fouten. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Inspectie Gezondheidszorg. Deze cijfers liegen er niet om. In bijna 60% van de gevallen is er fout gehandeld door artsen of verplegend personeel. In het geval van overlijden is er meestal sprake van een reeks van missers zoals verkeerde diagnoses, communicatiefouten, foutief verstrekken van medicatie en het slecht bijhouden van dossiers. Daaruit blijkt ook dat elke maand gemiddeld 32 mensen schade oplopen door een fout in het ziekenhuis.

Trombosezorg, kwaliteit en kosten.

Zorginstellingen regelen samen met ons betere trombosezorg voor hun cliënten. Daar hebben wij in ons laatste nieuwsbericht over geschreven. Maar hoe zit dat nu met de kwaliteit en kosten?
Laten we eerst de kwaliteit onder de loep nemen. De zorginstellingen die inmiddels klant zijn bij ons ervaren een forse kwaliteitsimpuls. Dit heeft meerdere redenen.
Ten eerste is bewustwording door de inzichten die wij verschaffen een grote stap vooruit. Maar al te vaak is de reactie van de verpleging of de arts ‘dat hebben wij nooit geweten’.

Trombosezorg, beter geregeld!

Vanaf dit jaar zijn WLZ zorginstellingen medisch en financieel verantwoordelijk voor de trombosezorg. Binnenkort valt de eerste rekening van traditionele trombosediensten in de bus. En dat wordt schrikken. Want het gemiddelde tarief bij trombosediensten varieert tussen de €350,00 en €550,00 per cliënt per jaar. Dit doen wij veel goedkoper...

Een herseninfarct, het zal je maar overkomen.

Mijn vrouw overkwam het in oktober 2015. Zomaar uit het niets, zonder waarschuwing vooraf. Nu ruim twee jaar verder kunnen we constateren dat ze er redelijk goed vanaf is gekomen. Al het harde werken, knokken, vallen en opstaan om weer overeind te krabbelen heeft veel gebracht. Maar er is ook veel verloren. Haar leven, en dat van ons gezin, heeft zich moeten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Er zijn zichtbare en minder zichtbare beperkingen, en beperkingen die de buitenwereld nooit ziet of ervaart.